Our ACC Endurance Events return for 2023 with 9 massive events locked into our 2023 calendar.
You may compete in as many or as little as you like, with all events requiring you to get through Qualification with the Top 48 advancing to compete in the upcoming event.
In the event where we have an excess number of teams to justify a 2nd split, there is a high possibility we will run another split, but this is currently in the works and not confirmed.
Each event is its own singular event, with winning teams from all classes being awarded. We are also tracking results across all 9 events to determine the 2023 Endurance Series Champion.
The overall championship team for the series will receive a trophy for their efforts with each driver also receiving a medal and a winners poster for each driver as well.
Event winners from each class will receive a medal and a certificate for their achievements.
Each round in the series is its own stand alone event. You may enter in as many as or as little as you like throughout the series.
We keep track of all the results/standings throughout the season to award the 2023 ACC Endurance Series Champions.
Platform: Assetto Corsa Competizione
DLC Required (If participating in all events): ICGT, BGT, ATP, GTWCP.
Entry Fee: $10 AUD per driver, per event (Free for Patreons)
Total Events: 9
Server Location: Sydney (Asia/Pacific)
Ping Requirement: <300
Max Drivers Per Team: 2-4
Car Class: GT3
Driver Class: Any (Via Qualification)
Driver Swaps Allowed: Yes (Between Events)
Driver Line-Up Changes Allowed: Yes (Between Events)
Further series information and settings are on the Discord.
In order to make it onto the grid for the upcoming round, all teams & drivers must participate in Qualification.
This is done by jumping on our Qualification server during the Qualification phase and setting your best lap possible.
RULES & INFORMATION:
DEFAULT & CUT-OFF TIMES:
If you fail to complete a lap and you are registered to compete in the series, you will receive the default time. The default time is 103% of the fastest lap set in Qualifying. You also need to make sure your fastest time falls within our cut-off time or you will not be able to compete, even if your team qualifies. The default time is 103% of the fastest lap set in Qualifying.
How this time is determined is by rounding to the nearest second, eg. 1:40.123 will be rounded to 1:40.000 which is 100 seconds.
We then add 3% to this time, which would be 3 seconds. So the default time would equal 1:43.000.
For the cut-off time, the multiplier (provisionally) is 5% of the best time set. Would be equal 1:45.000
Default Time: 3% of Fastest Qualification Lap (If lap is 2:00:200 it would be 2:03.600).
Cut-Off Time: 5% of Fastest Qualification Lap (If lap is 2:00:200 it would be 2:06.200).
Both requirements above are subject to change prior to Qualification.
Details Coming Soon
Details Coming Soon
|EVENT||EVENT DATE||START TIME||EVENT||FLAG||SERVER START||SERVER END|
|1||11 Feb 2023||10:00 AEDT||Bathurst 12 Hour||5:00||17:00|
|2||18 Mar 2023||12:00 AEDT||Imola 10 Hour||6:00||16:00|
|3||15 Apr 2023||14:00 AEST||Donington Park 8 Hour||9:00||17:00|
|4||27 May 2023||10:00 AEST||Suzuka 12 Hour||10:00||22:00|
|5||1 Jul 2023||12:00 AEST||Valencia 10 Hour||7:00||17:00|
|6||5 Aug 2023||14:00 AEST||Silverstone 6 Hour||12:00||18:00|
|7||16 Sep 2023||10:00 AEST||Nurburgring 6 Hour||14:00||20:00|
|8||4 Nov 2023||12:00 AEDT||Misano 12 Hour||11:00||23:00|
|9||9 Dec 2023||12:00 AEDT||Spa 24 Hour||12:00||12:00|