Close

EVENTS

Bathurst 12 Hour

Countdown To Race

Days
Hours
Minutes
Seconds
Qualifying Commences!

Bathurst 12 Hour - Event Details

  • Information
  • Schedule

Information

 

This is a mixed-class 12 hour endurance event held at Mount Panorama on Assetto Corsa Competizione and will take place over 2 days with qualifying held on a Friday night and the race to follow the next day.

 

Open to all competitors with the only requirement being that you (and all members of your team) have registered to Octane Online Racing on our website and are in our Discord server. You do not need to be currently competing in any other OOR league or event.

 

We have capped the event to a total maximum of 50 teams, so we also hold Event Qualification prior to finalising the 50 teams.

 

This will be based off the Top 50 average lap times of each team (all drivers need to complete this classification).

 

Cut-Off Dates

 

Team Registrations: 14th February 2021
Event Classification: 15th February - 19th February 2021
Entry Fee: 15th February 2021
Livery Submission: 19th February 2021
Ping Test: 19th February 2021

 

Event Rules

 

  • 3 - 4 person teams
  • Variable weather
  • 2 driver teams - max driver total time: tbc
  • 3 driver teams - max driver total time: tbc
  • 4 driver teams - max driver total time: tbc
  • Max driver stint time: 70 mins
  • No racing line or stability control allowed.
  • Manual pit limiter only.
  • Ping Limit: 300

Event Qualification

 

15th February 2021 - 19th February 2021

 

Ping Test & Shakedown

 

15th February 2021 - 19th February 2021

 

Qualifying

 

Friday, 26th February 2021

 

  • 7:00pm AEDT - 60 Min Practice
  • 8:00pm AEDT - Am Class Qualifying (20 Mins)
  • 8:20pm AEDT - Pro-Am Class Qualifying (20 Mins)
  • 8:40pm AEDT - Pro Class Qualifying (20 Mins)
  • 9:00pm AEDT - Break (15 Mins)
  • 9:15pm AEDT - Top 10 Shootout

 

Bathurst 12 Hour

 

Saturday, 27th February 2021

 

  • 9:00am AEDT - Shakedown Commences
  • 9:30am AEDT - Race Start
  • 9:30pm AEDT - Race Concludes

ENTRY FEE

$10 (Per Driver)

GAME

Assetto Corsa Competizione

CIRCUIT

Mount Panorama, Australia

QUALIFYING

26th February 2021

RACE

27th February 2021

CAR CLASS

GT3

MAX ENTRIES

50

CARS ALLOWED

Aston Martin V8 Vantage GT3

Audi R8 LMS Evo

Bentley Continental GT3

BMW M6 GT3

Ferrari 488 GT3


Honda NSX GT3 Evo

Lamborghini Huracan GT3 Evo


McLaren 720S GT3

Mercedes-AMG GT3

Nissan GT-R Nismo GT3

Porsche 911 II GT3 R

DRIVER CLASSES

Pro, Pro-Am, & Am

Features

Get Started

About

Downloads